Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Babina janija u rerni sa svinjetinom i prazilukom

Babina janija u rerni sa svinjetinom i prazilukom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912485k
Babina janija u rerni sa svinjetinom i prazilukom
Fotografije: Rositsa Petrova
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Od babine janije nema ukusnije"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g
  • praziluk - 3 struka
  • turšija - 200 g, zeleni paradajz, paprika, šargarepa, karfiol
  • ulje - 4 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašičice
  • so
  • biber
  • celer - list
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite tri struka praziluka na sitno.

Isecite i meso na zalogaje.

Isecite takođe jedan zeleni paradajz, jednu papriku i nekoliko ružica karfiola iz turšije koja je napravljena samo sa solju.

Zagrejte ulje i zapržite svinjsko meso sa malo soli i bibera.

Čim meso promeni boju dodajte praziluk i dinstajte i njega nekoliko minuta mešajući.

Nakon toga dodajte isečeno povrće iz turšije, brašno, alevu papriku i na sitno isečene listove celera.

Promešajte i sipajte šolju vruće vode.

Prebacite babinu janiju u posudu za pečenje i stavite je da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sat vremena dok meso ne bude gotovo.

Pre nego što servirajte pospite svinjsku janiju isečenim svežim peršunom.

Servirajte babinu janiju u rerni sa svinjetinom i prazilukom sa toplim domaćim hlebom i šoljom crvenog vina.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: