Način pripreme
Začinjavamo pileće grudi solju i crnim biberom. U zagrejanom tiganju sa malo masnoće ih propržimo sa obe strane otprilike 5 minuta sa svake strane.
Dodajemo kravlji maslac i značajno smanjujemo temperaturu na ringli. Dodajemo poklopac i tako ostavljamo na 10 minuta.
Sada krupno sečemo 4 čena belog luka. U tiganju na srednjoj temepraturi ponovo sa malo masnoće propržimo beli luk.
Zatim dodajemo čeri paradajz, koga smo prethodno oprali i prepolovili. Začinjavamo solju i crnim biberom. Kuvamo dok paradajz ne omekša.
Kada se to desi, zalivamo pavlakom i dodajemo izrendani parmezan. Sačekamo da se jelo blago zgusti. Na kraju dodajemo i svež spanać.
Kada omekne, ostaje da umočimo u dobijeni sos i skuvane pileće grudi. Dekorišemo iseckanim svežim bosiljkom.
Neka vam je slatko!
Šareno pile Toskana je gotovo.