Način pripreme
Stavite skuvanu i dobro oceđenu bundevu u bokal blendera ili kuhinjski robot.
Dodajte jaja, sitni sir, šećer, maskarpone, pavlaku i vanilin šećer.
Sameljite do savršeno glatke konzistencije (možete da radite i pasatorom).
Izrendajte koru pomorandže na fino rende za citruse i dobro izmešajte u smesi.
Sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje (20-22 c, prečnik) i ubacite u rernu zagrejanu na 200 °C.
Kada primetite da je čizkejk od bundeve počeo da hvata koricu, odmah smanjite temperaturu na 150 i pecite otprilike 30 minuta ili dok se lepo ne stegne i porumeni.
Kada je torta sa bundevom gotova, nemojte je vaditi direktno, već ostavite u rerni sa otvorenim vratašcima. Tako neće popucati odozgo prilikom nagle promene temperature.
Ostavite da se u potpunosti ohladi pre nego što isečete i servirate. Najboljeje da čizkejk od bundeve odstoji jednu noć u frižideru i tada da se servira.
Neka vam je slatko sa mojim čizkejkom sa bundevom i sitnim sirom!