Način pripreme
Za ovaj šareni kolač najpre mutimo jaja sa šećerom i vanilom u prahu. U nih u etapama ubacujemo ulje, prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Sladi mućenje mikserom. Mutite dok ne dobijete nežno testo za kolač koje treba da podelite na dva dela.
U jednom delu izmešamo kakao, a drugi ostavljamo u prirodnoj boji.
U tepsiju stavljamo papir za pečenje. U sredinu stavljamo dve supene kašike neobojene smese, a na nju - dve supene kašike testa od kakaa. Tako naizmenično slažemo dok ne potrošimo smese.
Kolač sa kakaom pečemo na 180 stepeni otprilike 35 minuta. Pečemo dok čačkalica ne postane suva.
Gotov kolač zalivamo sirupom po izboru ili kompotom od breskvi.
Dobija se veoma sočan kolač koji se topi u ustima, kao preliveni kolač.
Probajte i vi ovaj neodoljivi preliveni kolač sa trakicama.