Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Podvarak sa svinjskim mesom i suvim rebrima

Podvarak sa svinjskim mesom i suvim rebrima

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
165149356851
Podvarak sa svinjskim mesom i suvim rebrima
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
31/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Neodoljiva klasika - podvarak sa svinjskim mesom i suvim rebrima"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 2 kg
  • svinjsko meso - 500 g
  • suva rebra, slanina - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • mast - 200 g
  • lovorov list - 2 kom.
  • biber
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Kiseli kupus naseckati (ili kupiti ribanac) i ukoliko je previše kiseo i slan, ostaviti ga nekoliko sati u hladnoj vodi. Ja to obično uradim uveče i ujutro spremam. Ako nije puno kiseo, ovaj postupak preskočite.

Svinjsko meso izupati tučkom i kratko propržiti sa obe strane na vreloj masti. Umesto masti se može koristiti i ulje. Dodati šolju vode, poklopiti i dinstati oko 20 minuta.

U međuvremenu prokuvati kratko nasečen kiseo kupus (10-15 min da ključa, može i bez kuvanja, ali ovo skraćuje vreme pripreme).

Kad je meso malo omekšalo, otklopiti posudu da ispari voda i na toj masti ispržiti luk. Dodati alevu papriku i odmah potom rešetkastom kašikom vaditi prokuvani kupus i dodavati u mast. Nakon svakog dodavanja kupusa, promešati i malo propržiti. Doliti malo vode u kojoj je kuvan kupus - oko 1 - šolje.

Rasporediti meso po kupusu, dodati suva rebra, slaninu, lovorov list i biber. Kupus je vec slan, tako da oprezno ako dodajete so.

Poklopiti ili prekriti aluminijumskom folijom i staviti u zagrejanu rernu.

Peći uz povremeno mešanje. Nakon 30-45 minuta otklopiti, promešati i peći i dalje. Treba sva voda da ispari, da ostane samo mast i da se kupus peče u njoj.

Što se duže peče i što više masnoće ima, ukusniji je. Ja ga pečem oko 1, 5 sat.

Prijatno uz podvarak sa svinjskim mesom i suvim rebrima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: