Način pripreme
Operemo meso i isečemo na zalogaje. Blago prelivamo vodom i osušimo.
U šerpu sipamo ulje (4-5 kašika). Stavljamo zalogaje svinjskog mesa i ispržimo veoma dobro.
U zaprženo meso stavljamo očišćen i isečen luk (1 komad), šargarepu (1 komad) i čenove belog luka (2 komada). Sklanjamo šerpu sa ringle i pažljivo sipamo toplu vodu (1 šolja).
Vraćamo ponovo posudu na ringlu i dinstamo sastojke, dok ne ostanu na masnoći. Tada posipamo biberom, dimljenom alevom paprikom i slatkom alevom paprikom.
Dodajemo i zelje. Mešamo nekoliko puta i posipamo brašno (1-2 kašičice). Sipamo toplu vodu (3-4 šolje), stavljamo nanu po ukusu i kuvamo dok ne bude gotovo, ne stavljajući poklopac šerpe.
Kada se sos zgusne probamo da li je meso skuvano i ako je neophodno dolivamo još tople vode i kuvamo dok ne omekša.
Solimo jelo kada je meso gotovo.
Prijatno uz kuvano zelje sa zaprženim svinjskim mesom!