Jagnjeće kobasice

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Jagnjeće kobasice
Fotografije: Sergei Anchev
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Ko bi odbio bar jednu jagnjeću kobasicu"

Potrebni sastojci

  • mleveno jagnjeće meso - 1, 2 kg, sveže mleveno
  • creva - 6 - 7 m, jagnjeća ili ovčija tanka creva, okrenuta i očišćena - najbolje je nabaviti iz prodavnice. Ako su soljena, potopite ih u vodu
  • so - 22 g
  • biber - 5 g, mleven
  • kim - 3 g, mleven
  • muškatni oraščić - 1 g
  • aleva paprika - 1 kašika, najbolje ljuta
* merne jedinice

Način pripreme

Mašinom za kobasice i odgovarajućim priborom napunite creva mlevenim jagnjećim mesom i začinima, koje ste dobro umesili sa mesom. Nemojte puniti čvrsto kobasice, jer su creva tanka, a vezujte ih na 1 metar.

Nakon toga kobasicu umotajte u spiralu i pričvrstite je drvenim štapićem za ražnjić.

Gotovo! Kako ćete ih peći - na roštilju, tiganju ili u rerni, vaš je izbor.

Kod služenja, ne zaboravite čašu dobrog rozea.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: