Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos od tartufa

Sos od tartufa

Sos od tartufa
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ukusan sos od tartufa koji možete da servirate sa mesom ili povrćem"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 250 ml, za kuvanje
  • belo vino - 50 ml
  • maslac - 20 g
  • luk - 1 komad
  • tartuf - 15 g
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i isecite ga na male parčiće i sačuvajte.

Izvadite tartuf iz tegle i isecite na veoma sitno. Tečnost iz tegle sačuvajte, biće vam potrebna za sos.

U tiganj stavite maslac i maslinovo ulje. Sačekajte da se istopi i stavite luk. Zapržite dobro nekoliko minuta. Kada počne da menja boju dodajte tartuf i tečnost iz tegle, koju ste sačuvali.

Sačekajte 1-2 minuta i sipajte vino. Kada uvri alkohol dodajte pavlaku, so i biber. Smanjite ringlu na sredni stepen i ostavite pet minuta da vri.

Isključite i servirajte sos od tartufa.

*Ako želite možete da pasirate sos ručnim mikserom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: