Način pripreme
U odgovarajućoj dubljoj šerpi, na maslacu propržiti izblendiran beli luk, mladi luk i praziluk. Pržiti 10 minuta na umerenoj vatri uz dodatak 150 ml vode.
Celer iseći na sitnije komade, izblendirati pa dodati luku i pržiti još 5 minuta.
Bundevu iseći na kocke i uz 600 ml vode sipati u šerpu. Dodati so i biber. Kuvati 20 minuta. Povremeno mešajući.
Zatim dodati mirođiju, peršun i sremuš i kuvati još 5 minuta.
Skinuti šerpu sa vatre i odvaditi malo vode ako želite da potaž bude veoma gust i dodati pavlaku za kuvanje.
Štapnim mikserom ispasirati povrće u šerpi pa vratiti na ringlu još 3 minuta.
Potaž od bundeve je gotov. Servirati i u svaki tanjir dodati po par kapljica limuna.
Za dekoraciju možete koristiti: slatku mlevenu papriku, čia semenke, susam, svežu mirođiju, pavlaku za kuvanje, limun...