Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Posni brauni sa leblebijama

Posni brauni sa leblebijama

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Posni brauni sa leblebijama4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Već danas ćemo napraviti ovaj posni brauni, želimo da počastimo sve u kancelariji"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 konzerva
  • orasi - 1 šolja, istucani
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 kapi
  • kakao - 2 kašike, prirodni
  • kokosovo mleko - 3 kašike
  • kokosovo ulje - 1 kašičica
  • integralno brašno - 2 kašike
  • brašno od rogača - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • orasi - mleveni, za posipanje (ili krokan)
* merne jedinice

Način pripreme

Pasiramo leblebije zajedno sa tečnošću u gladak pire. Dodajemo kokosovo ulje, kakao, vanilu, šećer, prašak za pecivo.

Promešamo i sipamo brašno od rogača i integralno brašno. Nakon toga sipamo kokosovo mleko i dobro sjedinimo.

Na kraju dodajemo istucane orahe i promešamo za kraj.

Pokrivamo pravougaoni kalup papirom za pečenje i sipamo smesu za naš posni kolač unutra.

Pečemo domaći brauni na 180 stepeni 35 minuta. Ostavljamo da se stegne 4-5 sati.

Posipamo posni brauni sa leblebijama mlevenim orasima ili krokanom, isečemo na parčiće i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: