Način pripreme
Istopite maslac i u njega dodajte smeđi šećer. Mešajte dok se ne istopi.
Sameljite u blenderu semenke bundeve i orahe u kratkim pulsacijama. Dobro bi bilo da ostanu i krupniji komadići.
U posudu stavite ovsene pahuljice, orahe, bundevino seme, kokosovo brašno i vanilu i zalijte istopljenim maslacem.
Dobro izmešajte.
Pokrijte papirom za pečenje dno kalupa za pečenje sa skidajućim bordom od 24 cm i sipajte smesu za osnovu. Izravnajte i pritisnite dnom čaše oblikujući i bord.
Stavite osnovu za unikatni čizkejk da se peče u zagrejanoj rerni na 140°C 25 minuta.
Nakon toga izvadite iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Za to vreme pripremite krem.
U posudi pomešajte sireve maskarpone, rikotu i Filadelfiju. Dodajte 2 supene kašike tečnog meda i izmešajte.
IStopite belu čokoladu na vodenoj pari i dodajte je u tankom mlazu u smesu sa sirevima. Izmešajte.
Sipajte krem na ohlađenu osnovu i izravnajte špatulom.
Stavite čizkejk sa maskarpone sirom i rikotom u frižider na 4-5 sati - najbolje na jednu noć.
Neposredno pre serviranja dekorišite svežim jagodama i mlevenim pistaćem.
Prijatno sa mojim čizkejkom sa maskarpone sirom i rikotom!