Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk sa maskarpone sirom i rikotom

Čizkejk sa maskarpone sirom i rikotom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Čizkejk sa maskarpone sirom i rikotom11 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Lagan i ukusan, sa jagodicama ili drugim voćem - ovo je naš omiljeni čizkejk!"

Potrebni sastojci

  • osnova
  • ovsene pahuljice - 100 g, fine
  • maslac - 100 g
  • smeđi šećer - 80 g, Muskovado
  • orasi - 60 g
  • semenke bundeve - 40 g
  • kokosovo brašno - 60 g
  • vanila - 1 komad
  • krem
  • maskarpone - 250 g
  • rikota - 200 g
  • krem sir - 100 g
  • med - 2 supene kašike
  • bela čokolada - 100 g
  • još
  • jagode - 250 g, sveže
  • pistać - mleveni, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite maslac i u njega dodajte smeđi šećer. Mešajte dok se ne istopi.

Sameljite u blenderu semenke bundeve i orahe u kratkim pulsacijama. Dobro bi bilo da ostanu i krupniji komadići.

U posudu stavite ovsene pahuljice, orahe, bundevino seme, kokosovo brašno i vanilu i zalijte istopljenim maslacem.

Dobro izmešajte.

Pokrijte papirom za pečenje dno kalupa za pečenje sa skidajućim bordom od 24 cm i sipajte smesu za osnovu. Izravnajte i pritisnite dnom čaše oblikujući i bord.

Stavite osnovu za unikatni čizkejk da se peče u zagrejanoj rerni na 140°C 25 minuta.

Nakon toga izvadite iz rerne i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Za to vreme pripremite krem.

U posudi pomešajte sireve maskarpone, rikotu i Filadelfiju. Dodajte 2 supene kašike tečnog meda i izmešajte.

IStopite belu čokoladu na vodenoj pari i dodajte je u tankom mlazu u smesu sa sirevima. Izmešajte.

Sipajte krem na ohlađenu osnovu i izravnajte špatulom.

Stavite čizkejk sa maskarpone sirom i rikotom u frižider na 4-5 sati - najbolje na jednu noć.

Neposredno pre serviranja dekorišite svežim jagodama i mlevenim pistaćem.

Prijatno sa mojim čizkejkom sa maskarpone sirom i rikotom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: