Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Američke palačinke»Vazdušaste japanske palačinke

Vazdušaste japanske palačinke

Potrebitel#311853Potrebitel#311853
Početnik
9343
Vazdušaste japanske palačinke
Fotografije: Potrebitel#311853
14 / 17
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Toliko vazdušaste japanske palačinke da nećete moći poverovati"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • brašno - 30 g
  • mleko - 20 ml
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 75 ili 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Japanske palačinke sa malo sastojaka, ali imaju svoju specifiku u pripremanju.

Za taj cilj oba jajeta se dele na žumanca i belanca. Žumanca se mute sa mlekom u homogenu smesu.

Dodaje se prosejano brašno u smesu od žumanaca. Nakon što se dobro umuti dodaje se i vanila. Ovo se odvaja sa strane.

Sledi red belanaca. Oni se mute u sneg tako što se u njih postepeno dodaje šećer- Dobijaju se oštriji vrhići i po tome se prepoznaje da su gotovi.

Uzima se deo belanaca i dodaju se u smesu od žumanaca tako što se pažljivo meša špatulom.

Dobijena kašica se vraća nazad u ostala belanca. Nastavlja se sa pažljivim mešanjem. Smesa postaje tečnija. Sipa se u poslastičarski špric i u tiganju se oblikuju male palačinke.

Vatra je slava i zato se peku poklopljene. Dok se peku dodaje se po 1 kašičica vode sa strane i poklapa se.

Dobija se nešto kao pečenje i dinstanje. Ukoliko uhvate karamel koricu, okreću se i procedura se ponavlja, ponovo se dodaje vodica i poklapa se dok ne bude gotovo.

Garnira se po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Interesantno deluje
11.08.2022 12:36