Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Veganski čokoladni mus sa Akvafabom

Veganski čokoladni mus sa Akvafabom

Ivan PaunovIvan Paunov
Šegrt
601112815
Veganski čokoladni mus sa Akvafabom3 / 3
12/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Zdrav veganski čokoladni mus sa Akvafabom - jedna kašičica i u Raju ste"

Potrebni sastojci

  • Za mus
  • akvafaba - 200 ml, voda iz konzerve leblebija
  • čokolada - 200 g, prirodna
  • so - 1 prstohvat
  • Za ukras
  • šećer - 60 g, kristal
  • orasi - 3 komada
  • sok od pomorandže - 1/2
* merne jedinice

Način pripreme

Istopimo čokoladu na vodenoj pari. Nakon toga procedimo vodu iz leblebija u duboku posudu.

Mutimo mikserom dok se ne dobije sneg, tačno kao kod belanaca. Da bi bilo brže, dodajte prstohvat soli.

U maloj kaseroli istopimo šećer na slaboj vatri na ringli.

U istopljeni šećer iscedimo sok od pomorandže. Nako minuticu, dve dodajemo orahe koje smo blago izmrvili.

Kratko mešamo kako bi se karamelizovali i skidamo sa ringle.

Pomešamo akvafabu sa istopljenom čokoladom i izmešamo.

Prebacujemo u čašice i ostavljamo da se stegne u frižideru na 2 sata.

Poslužujemo čokoladni mus sa karamelizovanim orasima i strukićem sveže mente.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: