Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Uskršnji kolačići sa kakaom

Uskršnji kolačići sa kakaom

Uskršnji kolačići sa kakaom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
20
"Sa ovim kolačićima za Vaskrs ćete iznenaditi sve i to veoma prijatno"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • maslac - 100 g, poluistopljeni
  • šećer - 120 g
  • med - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • vanila - 1 komad (2 g)
  • kakao - 1 supena kašika, tamni (ili brašno od rogača)
  • integralno brašno - 250 g
  • lešnici - 20 komada, celi
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu iseckajte maslac na komade i stavite na minutu u mikrotalasnu dok se ne istopi, ali ne u potpunosti.

U drugu posudu se razbije jedno jaje, dodaje se šećer, vanila i meša se metalnom žicom za mućenje.

Dodaje se poluistopljeni maslac, med, prašak za pecivo i prosejani kakao, ja sam umesto njega prosejala 1 supenu kašiku brašna od rogača, savršeno menja kakao.

Dobro se izmeša, dodaje se brašno i blago se umesi meko testo, po potrebi se posipa još brašna, ali pak da se blago lepi.

Kida se testo i oblikuje se loptica, ređa se na papir za pečenje. Raspoređuje se na rastojanju, zato što se naduju i malo se razlivaju.

Odozgo se nabocka po jedan suvi lešnik i kolačići se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 13-15 minuta.

Izvadi se tepsija i ostavlja se da se blago ohladi, tada se vadi u tanjir.

Uskršnji Kolačići sa kakaom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: