Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Pršuta»Domaće suvo meso od svinjetine

Domaće suvo meso od svinjetine

LiDimitrovaLiDimitrova
Početnik
4115
Domaće suvo meso od svinjetine
Fotografije: LiDimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
"Sa zadovoljstvom ćemo vam otkriti tajnu ukusnog domaćeg sušenog mesa od svinjetine i ni za šta na svetu vam nećemo reći gde smo ga stavili da se osuši"

Potrebni sastojci

  • svinjski kare - 1 kg
  • so - 2 kg
  • čubar
  • aleva paprika
  • začini - drugi po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjski kare na kriške debljine oko 1, 5-2 cm.

Pokrivamo dno posude sa poklopcem solju, preko nje ređamo jedan red mesa, posipamo dobro svuda solju, odozgo opet meso i tako dok se meso ne potroši. Poklapamo i ostavljamo oko 8 sati u frižideru.

Ako volite slanije može i deset sati, ali za nas je 8 idealno.

Izvadite meso iz kutije i operite ga od soli. Ostavite da se ocedi dok za to vreme pomešate čubar i alevu papriku, a ako želite možete da dodate druge začine prema vašem ukusu.

Uzmite svako parče mesa, uvaljajte ga dobro sa svih strana začinima, probodite debelom iglom i provucite konac. Nakon što ste gotovi sa svim parčićima okačite ih da se suše.

Mi to radimo u podrumu, vi možete da procenite gde vam je najzgodnije.

Nakon 3-4 dana svinjsko suvo meso je spremno za konzumaciju, ali ako je vlažno, možda je potrebno i više vremena da se osuši meso.

Kada ga probate procenićete da li vam je sušeno meso gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: