Način pripreme
Ako vam je ostao milibrot od uskršnjih praznika koji je blago počeo da se suši, evo jednog načina kako da ga iskoristite i da napravite neodoljiv doručak za nekoliko minuta.
Isecite suvi milibrot na srednje debele kriške.
Umutite jaja sa kiselim mlekom, maslinovim uljem (ili uljem), vodom pomorandže, prstohvatom soli i malo šećera.
Zagrejte tiganj sa nelepećim premazom na umerenoj vatri i podmažite ga maslinovim uljem ili uljem.
Umačite kriškice u smesu od jaja i mleka tako da se lepo natope, posle ih stavljajte u tiganj i zapecite da se dobije zlatasta boja sa obe strane. Dodajte po malo masnoće ukoliko je potrebno.
Servirajte tople milibrot prženice sa svežim voćem i slatkom po izboru.
Sa ovim receptom za prženice čak i suvlji milibrot se vraća u život i postaje mekan, vazdušast i topi se u ustima!
Prijatno sa Milibrot prženicama za doručak!