Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Bakina supa sa pečenom jagnjetinom

Bakina supa sa pečenom jagnjetinom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Bakina supa sa pečenom jagnjetinom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Bakina supa sa jagnjetinom je neobična - shvatićete čim je budete probali"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 300 g, pečeno
  • zelje - 1 vezica
  • kiseljak - 1 vezica
  • mladi luk - 3 struka
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • so
  • crni biber
  • mladi beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Kada pečem jagnjeće meso, sledećeg dana obavezno pravim ovu ukusnu i hranljivu jagnjeću supu, tako kao što ju je pravila moja baka.

Odvojte sos, koji se stvorio prilikom pečenja mesa. Čim se ohladi na površini će se odvojiti masnoća. Skinite deo nje da supa ne bi bila preterano masna.

Iskudajte ili isecite na sitne komade pečeno jagnjeće meso.

Takođe, isecite mladi luk, listove zelja i kiseljak.

Zagrejte malo ulaj i u njemu dinstajte prvo luk. Nakon minutu dodajte zelje i kiseljak.

Čim omekša, dodajte kašičicu aleve paprike, crni biber i odvojeni sos od pečenja mesa, kao i meso.

Sipajte otprilike litar vode i ostavite supu da se krčka 10-15 minuta. Probajte i ukoliko je potrebno dodajte soli po ukusu.

Na kraju baka je dodavala i nekoliko kašika sarmice sa džigericom.

Poslužite ovu ukusnu supu sa pečenom jagnjetinom sa strukom mladog belog luka.

Prijatan apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti