Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Janija»Paprikaš sa jagnjetinom i lukom

Paprikaš sa jagnjetinom i lukom

Paprikaš sa jagnjetinom i lukom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Pametni jaganjci ne bleje, da ne bi privlačili pažnju i da se ne bi pretvorili u ukusan jagnjeći paprikaš"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • mladi luk - 2 veze
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • pirinač - 1 šaka
  • nana
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso i skuvajte ga u ekspres loncu. U drugoj šerpi ugrejte malo masti i stavite iseckanu šargarepu i luk.

Pržite na kratko, dodajte brašno, alevu papriku i promešajte. Sipajte bujon iz mesa do željene gustine, ne prestajete da mešate.

Dodajte kuvano meso, pirinač, izrendan paradajz, so i nanu.

Promešajte i ostavite da se krčka, dok pirinač ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: