Bakina supa od paradajza

02/09/2019
"Da nabereš paradajz iz bakine bašte i nakon toga da pripremiš paradajz supu po njenom receptu - e tako se stvaraju uspomene "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano305
  • Pregledi tokom meseca304
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 500 g, oljušten (može i iz konzerve)
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • luk - 1 mala glavica
  • praziluk - 1 struk
  • beli luk - 2 čena
  • paprike - 1 komad
  • celer - 1 mali koren
  • šargarepa - 1 komad
  • brašno - 2 supene kašike, prepečeno
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • fida - 1 šaka, po želji
  • biber
  • so
  • peršun - 1 mala veza
* merne jedinice

Način pripreme

Tri vrste luka - praziluk, crni luk i beli luk očistite i sitno iseckajte. Stavite u šerpu sa uljem da se proprži.

Dodajte u njih sitno iseckanu papriku očišćenu od semenki, celer, isečen na kockcie, rendanu šargarepu. Kad izdinstate povrće dodajte alevu papriku i prepečeno brašno. Nakon toga dodajte paradajz, oljušten i isečen na kockice, zajedno sa odvojenim sokom.

Pospite prstohvatom šećera, soli i biberom po ukusu. Čim paradajz provri sipajte litar - litar i po vrele vode, do željene gustine supe. Ostavite da se krčka 15-20 minuta i pre serviranja pospite sitno iseckanim svežim peršunom.

Po želji 10 minuta pre nego što supa od paradajza bude gotova, možete dodati malu šaku fide.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar