Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kokos torta»Torta Rafaelo sa domaćim bombonama

Torta Rafaelo sa domaćim bombonama

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Torta Rafaelo sa domaćim bombonama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
12
"Uživajte u ovoj domaćoj torti Rafaelo za poseban povod"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 120 grama
  • maslac - 140 grama
  • sveže mleko - 200 ml
  • kokosovo brašno - 140 grama
  • brašno - 380 grama
  • prašak za pecivo - 2 komada
  • ekstrakt kokosa - par kapi
  • Krem Rafaelo
  • kisela pavlaka - 400 grama
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • maslac - 125 grama
  • bela čokolada - 200 grama
  • kora limuna - 1/2 kom.
  • vanila
  • kokosovo brašno za - 100 g, posipanje
  • Bonbone Rafaelo
  • kondenzovano mleko - 1 pakovanje (397 g)
  • kokosovo brašno - 200 + 30 g za uvaljivanje gotovih bombona
  • maslac - 50 g
  • bademi - 30 komada, oguljeni i blago zapečeni
  • Za natapanje kora
  • zaslađeno mleko - 150 ml, sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Smesa za dve kore treba da bude prečnika 26 cm.

Mute se jaja sa šećerom dok ne pobele, dodaje se istopljeni maslac, kokosovo brašno, sveže mleko, ekstrakt kokosa i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Raspoređuje se u dve tepsije (26 cm) obložene papirom za pečenje.

Peku se na 180°C 10-15 minuta.

Krem Rafaelo

Muti se slatka pavlaka dok ne bude gotovo, dodaje se kisela pavlaka i prethodno umućena čokolada sa maslacem, ohlađeno, da se pavlaka ne bi presekla. Muti se dok se ne dobije homogena smesa, dodaje se kokosovo brašno, kora limuna i ekstrakt.

Bombone Rafaelo

U odgovarajuću posudu se sipa kondenzovano mleko, pomeša se sa kokosovim brašnom i istopljenim maslacem, dobro se umesi, dobija se lepljiva smesa, oblikuju se loptice u čijem se centru se stavlja po jedan badem. Kokosove bombone se uvaljaju u kokosovo brašno i stavljaju se u frižider na barem 2 sata.

U prsten na odgovarajućem tanjiru ili podlozi se sastavlja specijalna kokos torta.

Kore se natope zaslađenim i toplim svežim mlekom, obilno se premazuju kremom. Skida se prsten, praznična torta se dobro nafiluje kremom, posipa se kokosovim brašnom i dekoriše se gotovim Rafaelo bomobnama.

Prijatan apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: