Način pripreme
Sveže mleko treba da bude toplo, tako što u njega stavljamo svež kvasac zajedno sa šećerom.
Mešamo tako da se kvasac i šećer dobro promešaju.
Prethodno prosejemo brašno i satvljamo ga u duboku posudu u kojoj pravimo udubljenje i u njega stavljamo 1 jaje, so, ulje, sveže mleko sa šećerom i kvasac.
Mesimo testo koje ostavljamo da nadođe, pokrivamo ga i ostavljamo na toplom.
Kada je gotovo, delimo ga na 10 delova.
Od ovih 10 delova rukama oblikujemo lopte koje stavljamo na nabrašnjeni sto.
Svaku od loptica razvijamo oklagijom u elipsu.
Na izduženi deo stavljamo smesu koju smo prethodno napravili, upravo umućeno jaje sa sirom.
Nakon što smo stavili smesu u drugom delu pravimo po dva razreza.
Uvijamo kiflice i poređamo ih u tepsiju pokrivenu papirom za pečenje, na rastojanje jednu od druge.
Mutimo 1 žumance i 1 kašičicu ulja i pomoću četkice mažemo kiflice i posipamo miksom semenki.
Stavljamo kiflice sa jajima, sirom i miksom semenki u šporet na 180°C i pečemo dok ne budu gotove.