Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa jajima, sirom i miksom semenki

Kiflice sa jajima, sirom i miksom semenki

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Kiflice sa jajima, sirom i miksom semenki
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Ukusne kiflice za doručak, za usput i za kad god poželite"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2.5 šolje
  • sveže mleko - 125 ml
  • ulje - 50 ml
  • kvasac - 1/3 kockice
  • so - 1/2 kockice
  • šećer - 1/2 kockice
  • jaja - 1 komad
  • za premazivanje
  • žumance - 1 komad
  • ulje - 1 kašičica
  • miks semenki
  • za nadev
  • jaje - 1 komad
  • sir - 90 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko treba da bude toplo, tako što u njega stavljamo svež kvasac zajedno sa šećerom.

Mešamo tako da se kvasac i šećer dobro promešaju.

Prethodno prosejemo brašno i satvljamo ga u duboku posudu u kojoj pravimo udubljenje i u njega stavljamo 1 jaje, so, ulje, sveže mleko sa šećerom i kvasac.

Mesimo testo koje ostavljamo da nadođe, pokrivamo ga i ostavljamo na toplom.

Kada je gotovo, delimo ga na 10 delova.

Od ovih 10 delova rukama oblikujemo lopte koje stavljamo na nabrašnjeni sto.

Svaku od loptica razvijamo oklagijom u elipsu.

Na izduženi deo stavljamo smesu koju smo prethodno napravili, upravo umućeno jaje sa sirom.

Nakon što smo stavili smesu u drugom delu pravimo po dva razreza.

Uvijamo kiflice i poređamo ih u tepsiju pokrivenu papirom za pečenje, na rastojanje jednu od druge.

Mutimo 1 žumance i 1 kašičicu ulja i pomoću četkice mažemo kiflice i posipamo miksom semenki.

Stavljamo kiflice sa jajima, sirom i miksom semenki u šporet na 180°C i pečemo dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: