Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Jagnjeća sarma od iznutrica sa zelenišem

Jagnjeća sarma od iznutrica sa zelenišem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Jagnjeća sarma od iznutrica sa zelenišem
Fotografije: Doni Niki
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Omiljena jagnjeća sarma sa zelenišem i recept za nju je ovde"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 1 kg
  • pirinač - 250 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • mladi beli luk - 2 struka
  • ulje - 60 ml
  • so
  • crni biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • divlja nana
  • Za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kantice
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno očišćene jagnjeće iznutrice se pene. Stavljaju se u šerpu, pokrivaju se vodom i stavljaju se na ringlu, nakon što provri pokupi se pena rešetkastom kašikom.

U šerpu se sipa ulje sa sitno iseckanim lukom i belim lukom. Dinstaju se kratko, dodaje se pirinač opran u nekoliko voda, proprži se na 5-6 minuta, nakon čega se dodaju iznutrice. Začini se, dosipa se topla voda i ostavljaju se na 10 minuta da se kuvajul.

Obilno se posipa divljom nanom i presipa se u odgovarajuću tepsiju, pokriva se aluminijumskom folijom.

Jagnjeća sarma od iznutrica se peče 20 minuta na 190 stepeni nakon čega se zaliva pripremljenom smesom od jaja i kiselog mleka.

Vraća se u rernu da se zapeče dok ne bude gotovo.

Prijatan apetit sa jagnjećom sarmom od iznutrica sa zelenišem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: