Način pripreme
Ovo je recept za mini tortice od katalonskogkrema i krušaka.
Krem je od 500 ml mleka, 4 žumanca, 1 šolje šećera, 40 g skroba, limuna i pomorandžinih kora izrendanih za aromu.
Kruške se poširaju u šećerenom sirupu sa dodatim vanilama i zvezdastim anisom za aromu na tihoj vatri.
Ostavljaju se da se ohlade, posuše se i prave se dijagonalni razrezi.
Prstenom se seku diskovi od gotovog lisnatog testa, stavljaju se na papir za pečenje, odozgo se stavlja krem.
Ostavlja se po periferiji otprilike centimetar rastojanja i maže se žumancem.
Pažljivo se postavljaju kruške. Kolačići se peku na 180°C sa ventilatorom 15-20 minuta.
Vade se i posipaju kristal šećerom i karamelizuju se kuhinjskim gorionikom.
Krem kolačići sa poširanim kruškama se ukrašavaju po želji.