Način pripreme
Za ove zalogaje za žurku ćureće meso se veoma dobro opere i očisti se od kožica.
Seče se na male komade tako što se proceni da se meso savija prilikom pečenja.
Limun se iscedi i sok od limuna se sipa u posudu u kojoj će se meso natapati.
Dodaje se brašno od belogluka, začin za sočno pile i ulje. Veoma dobro se izmeša.
Dodaje se iseckano meso tako što se veoma dobro meša kako bi meso moglo dobro da se začini.
Posuda se uvija folijom za sveže čuvanje.
Meso se ostavlja u frižideru na 12 sati.
Kada se izvadi iz frižidera, komadi mesa se ređaju na papir za pečenje u plitku tepsiju, s tim što može da se koristi tepsija za keksiće ili picu.
Šunka se seče na komade veličine komada mesa.
Na svaki komad mesa se ređa komad šunke.
Peče se 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 °C na najnižem nivou rerne da šunka ne bi izgorela.
Kada se meso ispeklo, na svaki komad se ređa kačkavalj i zapeče se na 5 minuta dok se kačkavalj ne istopi.
Pečena ćuretina se sklanja sa papira za pečenje, da je ne bi smočio sos koji je pustila prilikom pečenja i ređaju se u suvu tepsiju.
Ćureći zalogaji za žurku sa šunkom i kozjim kačkavaljem su savršeno meze.