Način pripreme
Prosejemo brašno u duboku posudu i u njega dodajemo šećer i jaja. Odvajamo jedno žumance za premazivanje odozgo.
U drugoj posudi zagrejemo mleko, u njega dodajemo so i kvasac. Kada se zagreje dodajemo ga u brašno i jaja. Stavljamo ulje i počinjemo da mesimo. Treba da se dobije meko testo za hleb.
Premeštamo ga u čistu i neuljenu posudu i ostavljamo ga na otprilike sat vremena da naraste. Kada prođe prvo narastanje, pretvara ga u veliku pravougaonu koru. Premazujemo maslacem.
Sada, ukoliko želimo, dodajemo sir (pogača Krafin može da se napravi u bez nadeva). Nakon toga ga uvijamo u jedan veliki fitilj.
Sečemo kroz sredinu i počinjemo da uvijamo ka spolja tako što odsečene krajeve ostavljamo spolja.
Kada smo uvili oba dela, stavljamo ih u tepsiju jednu na drugu, između njih premazujemo maslacem.
Odozgo premazujemo umućenim žumancem i posipamo vazdušastu domaću pogaču susamom. Ostavljamo da naraste na 20 minuta.
Pečemo u prethodno zagrejnoj rerni na 170 stepeni na sat vremena. Kada izvadimo pogaču Krafin sa sirom iz rerne, premazujemo je ostalim maslacem, ostavljamo da se ohladi.
Neka vam je ukusno!