Način pripreme
U toploj vodi aktivirajte kvasac, pomešajte ga sa šećerom i ostavite da nadođe.
Zamesite srednje meko testo sa ostalim sastojcima, bez sira i jednog žumanca, on je za premazivanje.
Testo namažite uljem i ostavite da nadođe pokriveno folijom dok se ne udvostruči. Podelite na dva dela, prvi deo podelite na još tri lopte i svaku razvijte oklagijom u pravougaonu koru.
Sa obe strane isecite na trakice po 1 m, u sredinu izmrvite sir i upletite trakice. Dobijeni rolat uvijte u venac u plehu, obloženom papirom za pečenje.
Preostalo testo ponovo razvijte u pravougaonik, namažite uljem i pospite sirom. Uvijte u rolat i isecite ga na kriške. Poređajte ih po ivicama pleha.
Ostavite još 20 minuta na toplom da nadođe, premažite umućenim žumancem i zalepite isečene pahuljice od testa, zamešenog od 100 ml vode, brašna i malo soli. Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40-50 minuta.
Izvadite i namažite maslacem, pokrijte krpom, posle servirajte toplu sa šarenom solju.