Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Dagnje na buzaru sa dimljenom slaninom

Dagnje na buzaru sa dimljenom slaninom

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Dagnje na buzaru sa dimljenom slaninom
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Uz ovaj recept najbolje ide kvalitetno belo vino"

Potrebni sastojci

  • dagnje - 2 kg
  • dimljena slanina - 50 g
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje
  • vino - 200 ml
  • peršun
  • ruzmarin
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • crvena ljuta papričica - 1 kom.
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Školjke operite i očistite od algi i trave. Sve one koje su otvorene bacite jer to znači da su odavno umrle, odnosno nisu žive i sveže.

U velikoj i dubokoj šerpi, na malo maslinovog ulja kratko propržite slaninu isečenu na kockice. Sipajte vino iseckane začine i odmah dodajte i dagnje. Malo ih promešajte i poklopite.

Kuvajte na srednjoj temperaturi, jednom do dva puta promešajte, dok se školjke ne otvore, što je nekih desetak minuta.

Nakon tog vremena šerpu otvorite i kuvajte da se supa ukuva. Školjke koje se nisu otvorile, bacite, one takođe nisu dobre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: