Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta Svežina sa želiranim kremom

Torta Svežina sa želiranim kremom

Torta Svežina sa želiranim kremom
Fotografije: Zornitsa Hristova Mihova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Sveža torta sa želiranim kremom koju možete napraviti za tili čas po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • maslac - 100 g
  • kafa - 50 ml
  • keks - 400 g
  • vanila - 3 komada (po 2 g)
  • Za krem
  • želatin - 2 pakovanje (po 10 g)
  • žumanca - 3 komada
  • čokolada - 200 g
  • kafa - 200 ml
  • pavlaka - 200 ml
  • Za garniranje
  • kompot - 1 komad
  • želatin - 1 pakovanje (10 g)
  • kafa - 200 ml
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Koru pravimo od izmrvljenog keksa, istopljenog maslaca i vanile, dodajemo kafu. Stavljamo u frižider.

Rastvorimo želatin sa 2 supene kašike vode.

Mutimo žumanca.

Istopimo čokoladnu na tihoj vatri i dodajemo kafu i žumanca i mešamo dok se ne dobije gust krem.

Dodajemo rastvoreni želatin u smesu i ostavljamo da se ohladi, mešajući s vremena na vreme.

Mutimo pavlaku i stavljamo je na koru i ponovo ostavljamo u frižideru.

Za garniranje rastvorimo želatin i dodajemo zagrejanu tečnost iz kompota.

Ređamo na tortu voće i zalivamo.

Ostavljamo u frižideru na 3 sata.

Torta Svežina je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: