Način pripreme
Prvo umutimo jaja sa smeđim šećerom u odgovarajućoj posudi. Skrob rastvorimo u malo vode da se ne bi pretvorio u grudvice i uključujemo ga u smesu od jaja.
Banane pasiramo u secku i dodajemo i nju u gore navedene sastojke. Na kraju stavljamo i maskarpone sir.
Sve premeštamo u šerpu na tihu vatru i mešamo drvenom špatučom dok se krem ne zgusti i ne pretvori se u glatku gustu kašu (ako se maskarpone nije rastvorio, pasiramo smesu za krem pre cele procedure).
Kada je krem gotov, ostavljamo ga da se hladi. Za to vreme pečemo mrve u tiganju obloženom pergamentnim papirom.
Pomešamo sastojke za mrve tako što ih gnječimo rukom i pečemo u porcijama. Čim budu gotove, ostavljamo da se i one hlade.
Na kraju sastavljamo tortu tako što u kalup za tortu, čije dno pokrivamo pergamentnim papirom (u slučaju prečnik 20 cm) ređamo red mrva, red krema, red mrva, red krema i završavamo redom mrva.
Voćnu tortu pokrivamo folijom i ostavljamo da odstoji na jednu noć u frižideru. Dekoracija je po želji.
Bezglutenska voćna torta bez pečenja je gotova.