Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Bezglutenska voćna torta bez pečenja

Bezglutenska voćna torta bez pečenja

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Bezglutenska voćna torta bez pečenja6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Bezglutenska voćna torta - nema potrebe da se peče, što je čini još sjajnijom za spremanje"

Potrebni sastojci

  • Za krem
  • maskarpone - 500 g
  • banane - 200 g
  • smeđi šećer - 200 g
  • skrob - 4 supene kašike, vanila
  • jaja - 3 komada
  • Za mrve
  • kokosovo brašno - 250 g
  • maslac - 100 g, meki
  • smeđi šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo umutimo jaja sa smeđim šećerom u odgovarajućoj posudi. Skrob rastvorimo u malo vode da se ne bi pretvorio u grudvice i uključujemo ga u smesu od jaja.

Banane pasiramo u secku i dodajemo i nju u gore navedene sastojke. Na kraju stavljamo i maskarpone sir.

Sve premeštamo u šerpu na tihu vatru i mešamo drvenom špatučom dok se krem ne zgusti i ne pretvori se u glatku gustu kašu (ako se maskarpone nije rastvorio, pasiramo smesu za krem pre cele procedure).

Kada je krem gotov, ostavljamo ga da se hladi. Za to vreme pečemo mrve u tiganju obloženom pergamentnim papirom.

Pomešamo sastojke za mrve tako što ih gnječimo rukom i pečemo u porcijama. Čim budu gotove, ostavljamo da se i one hlade.

Na kraju sastavljamo tortu tako što u kalup za tortu, čije dno pokrivamo pergamentnim papirom (u slučaju prečnik 20 cm) ređamo red mrva, red krema, red mrva, red krema i završavamo redom mrva.

Voćnu tortu pokrivamo folijom i ostavljamo da odstoji na jednu noć u frižideru. Dekoracija je po želji.

Bezglutenska voćna torta bez pečenja je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: