Način pripreme
Kvasac se aktivira zajedno sa toplim svežim mlekom, šećerom i brašnom.
U posudi se mute jaja sa kiselim mlekom, aktiviranim kvascem, šećerom, fantom, uljem, sokom od limuna, esencijom i brašnom.
Ostavlja se u naujenoj kesi na 50 minuta, uvija se u električno ćebe, nakon čega se izvadi i postepeno utrlja maslac. Mesi se otprilike 15 minuta. Ponovo se stavlja u najlon kesu i ostavlja se na još 60 minuta. 2 supene kašike ulja se koriste za premazivanje testa pre nego što se ostavi da nadođe u kesici).
Oblikuju se milibroti kao što sam pokazala na fotografijama.
Ostavlja se da odstoji na 50°C u rerni na kratko (15-20 minuta).
Premauzuje se žumancima i svežim mlekom. Blago se posipa namočenim šećerom. Odozgo se posipa folijom i stavlja se u zagrejanu rernu na 170°C bez ventilatora na 35 minuta na donjem grejaču. Nakon čega se uključuje gornji i donji grejač.
Proverava se drvenim štapićem, kada izađe suvi vazduh, skida se folija i milibrot sa ratlukom se ostavlja da se zapeče i odozgo.
Tvrdoglavi milibroti - ispali su blago rečeno savršeni.
Prijatno! (2 supene kašike se koriste za premazivanje testa pre nego što se stavlja da narasta u kesici)