Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Tvrdoglavi milibroti

Tvrdoglavi milibroti

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Tvrdoglavi milibroti
Fotografije: Doni Niki
1 / 11
09/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
10
"Odlični milibroti za Uskrs i ne samo za to"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 6 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - 42 g
  • šećer - 2 supene kašike (za kativiranje kvasca)
  • brašno - 5 supenih kašika (za aktiviranje kvasca)
  • šećer - 300 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • ulje - 6 supenih kašika
  • fanta pomorandža - 250 ml
  • sok 1/4 limuna
  • esencija limuna
  • brašno - 1.550 (+ - 50 grama)
  • maslac - 200 g (koji se utrlja u nadošlo testo)
  • suvo grožđe - 200 g, miks sa brusnicama
  • ratluk - 200 g (različite boje)
  • čokoladne kapljice - 30 g
  • oguljeni bademi - 50 g
  • Za premazivanje
  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • Za posipanje
  • šećer - 5 supenih kašika
  • voda - 1/2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se aktivira zajedno sa toplim svežim mlekom, šećerom i brašnom.

U posudi se mute jaja sa kiselim mlekom, aktiviranim kvascem, šećerom, fantom, uljem, sokom od limuna, esencijom i brašnom.

Ostavlja se u naujenoj kesi na 50 minuta, uvija se u električno ćebe, nakon čega se izvadi i postepeno utrlja maslac. Mesi se otprilike 15 minuta. Ponovo se stavlja u najlon kesu i ostavlja se na još 60 minuta. 2 supene kašike ulja se koriste za premazivanje testa pre nego što se ostavi da nadođe u kesici).

Oblikuju se milibroti kao što sam pokazala na fotografijama.

Ostavlja se da odstoji na 50°C u rerni na kratko (15-20 minuta).

Premauzuje se žumancima i svežim mlekom. Blago se posipa namočenim šećerom. Odozgo se posipa folijom i stavlja se u zagrejanu rernu na 170°C bez ventilatora na 35 minuta na donjem grejaču. Nakon čega se uključuje gornji i donji grejač.

Proverava se drvenim štapićem, kada izađe suvi vazduh, skida se folija i milibrot sa ratlukom se ostavlja da se zapeče i odozgo.

Tvrdoglavi milibroti - ispali su blago rečeno savršeni.

Prijatno! (2 supene kašike se koriste za premazivanje testa pre nego što se stavlja da narasta u kesici)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: