Način pripreme
Bataci i krilca se stavljaju u vatrostalnu posudu. Dodaje se više vode, jer domaća piletina se kuva duže i da bi pustila bujon. Pokriva se poklopcem. Peče se jedan sat.
U međuveremni kopriva se stavlja u šerpu. Preliva se vrelom vodom i ostavlja se da se popari. Opere se hladnom vodom. To se radi da bi mogla da se seče a da nas ne ispeče. Ocedi se i seče se na sitno.
Nakon što se meso dinstalo sat vremena u njega se dodaju pirinač i kopriva.
Luk se očisti i seče na sitno. Dodaje se. Začinjava se solju i biberom.
Dodaje se i pileći bujon pri čemu se namrvi. Meša se. Pileće meso se ostavlja skroz odozgo. Dodaje se još vode i poklopac se sklanja.
Pirinač u rerni se peče još jedan sat, pri čemu poslednjih 20 minuta ponovo sa poklopcem.
Pirinač sa koprivom i domaćom piletinom je mnogo ukusno seosko jelo.