Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Pirinač sa koprivom i domaćom piletinom

Pirinač sa koprivom i domaćom piletinom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Pirinač sa koprivom i domaćom piletinom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
11/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Pirinač sa koprivom i piletinom - očekivano dobra kombinacija"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 1 šerpa
  • pirinač - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • pileći bataci - 2 komada
  • pileća krilca - 2 komada
  • so
  • biber
  • pileći bujon - 1 kocka
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci i krilca se stavljaju u vatrostalnu posudu. Dodaje se više vode, jer domaća piletina se kuva duže i da bi pustila bujon. Pokriva se poklopcem. Peče se jedan sat.

U međuveremni kopriva se stavlja u šerpu. Preliva se vrelom vodom i ostavlja se da se popari. Opere se hladnom vodom. To se radi da bi mogla da se seče a da nas ne ispeče. Ocedi se i seče se na sitno.

Nakon što se meso dinstalo sat vremena u njega se dodaju pirinač i kopriva.

Luk se očisti i seče na sitno. Dodaje se. Začinjava se solju i biberom.

Dodaje se i pileći bujon pri čemu se namrvi. Meša se. Pileće meso se ostavlja skroz odozgo. Dodaje se još vode i poklopac se sklanja.

Pirinač u rerni se peče još jedan sat, pri čemu poslednjih 20 minuta ponovo sa poklopcem.

Pirinač sa koprivom i domaćom piletinom je mnogo ukusno seosko jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: