Brz domaći ratluk

Brz domaći ratluk4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Evo i recepta za domaći ratluk"

Potrebni sastojci

  • skrob - 1 pakovanje, šumsko voće (60 g)
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1/2 šolje
  • maslac - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo vodu u kaserolu. Dodajemo šećer i skrob i dobro promešamo. Stavljamo na ringlu da provri i mešamo neprestano dok se ne zgusne.

Nakon toga dodajemo maslac i dobro promešamo.

Sklanjamo sa ringle i ostavljamo na kratko smesu da se blago ohladi.

Pokrivamo malu pravougaonu kutiju ili kalup folijom i sipamo smesu unutra.

Poravnamo i ostavljamo da se potpuno ohladi. Nakon toga stavljamo u frižider.

Ostavljamo smesu 10-12 sati da se dobro stegne u frižideru.

Nakon toga sečemo na kocke i serviramo naš domaći ratluk.

Brz domaći ratluk je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: