Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija od piletine sa graškom

Janija od piletine sa graškom

Janija od piletine sa graškom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Janija od piletine sa graškom - nekadašnja gozba koju obožavamo i danas"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 velika
  • pileći bataci - 2 komada
  • zamrznuti grašak - 400 g
  • ulje - 50 ml
  • paradajz - 200 g, iz konzerve
  • peršun
  • so
  • biber
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvaju se pileći bataci u šerpi, kad se ocede očiste se od kože i iskidaju se na krupne parčiće.

Bujon se procedi i sačuva.

U novoj šerpi se zagreva ulje, dinsta se luk, isečen na sitno, šargarepa na kockice, dodaje se pileće meso i nakon minut sipa se isečen paradajz iz konzerve.

Dodaje se aleva paprika, promeša se i sipa bujon.

Ukusna janija se začinjuje začinima.

Kada provri, dodaje se zamrznut grašak i ostavlja se da se kuva dok ne omekša.

Na kraju se dodaje kašica od umućenog brašna sa malo vode i nakon što provri piletina sa graškom 2-3 minuta, gotovo je.

Sjajna janija od piletine sa graškom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: