Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija od piletine sa lukom i paradajzom

Janija od piletine sa lukom i paradajzom

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
5114213
Janija od piletine sa lukom i paradajzom
Fotografije: Boryana Atanasova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Za ručak vam služimo seosku janiju od luka sa piletinom direktno na trpezi ispod vinove loze"

Potrebni sastojci

  • piletina - 400 g
  • luk - 7 glavica
  • paradajz - 800 ml, mleveni
  • so
  • ulje - 100 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • čubar
  • mirođija
  • peršun - 1 veza
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite piletinu - očistite je i operite, stavite u šerpu sa vodom, solju, biberom u zrnu i lovorovim listom.

Kuvajte dok ne bude gotova, a zatim skinite meso sa kostiju.

U drugom loncu propržite krupno iseckani luk i šargarepu.

Pošto je povrće omekšalo, stavite brašno i propržite ga, dodajte alevu papriku i pržite nekoliko minuta.

Sipajte paradajz, samleven u seckalici, pa pustite da provri janija od piletine.

Sipajte bujon u kome se kuvala piletina - do željene gustoće.

Seosko jelo posolite i začinite mirođijom i čubrom.

Prilikom serviranja janiju od piletine sa lukom i paradajzom pospite seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: