Dvobojan milibrot u kalupu za kuglof

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
20/01/2018
"Pravi kulinarski izazov za domaćice - da pripreme toooliko ukusan i tooooliko mekan milibrot "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 667
  • Pregledi tokom meseca67
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u mlakom mleku. Dodajte malo šećera, brašno i prstohvat soli. Promešajte i ostavite kvasac da nadođe. Umutite jaja sa šećerom.

Prosejte brašno, napravite udubljenje, sipajte kvasac i umućena jaja sa šećerom. Dodajte koru od limuna i vanilu. Zamesite meko testo. Ostavite na toplom da nadođe duže vremena.

Namažite dva mala kalupa za kuglof (moj je manjeg prečnika) ili jedan veliki. U deo testa dodajte kakao i mesite dok testo ne upije kakao.

Kidajte lopitce od bele i kakao smese i ređajte ih u kalup. Ostavite ponovo da nadođe. Pecite u umerneoj rerni. Po želji pospite sa malo šećera u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar