Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pirinač u rerni»Pileći želuci sa prazilukom, pirinčem i šargarepom

Pileći želuci sa prazilukom, pirinčem i šargarepom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileći želuci sa prazilukom, pirinčem i šargarepom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Želuci sa prazilukom, pirinčem i šargarepom - neverovatni su"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 800 g
  • mladi luk - 4 struka
  • praziluk - 4 stabljike
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Nakon što dobro operete pileće želuce, stavite ih u ekspres lonac da se kuvaju, u slanu vodu.

Pustite ih da kuvaju oko 20 minuta.

Luk i praziluk dobro operite, pa ih isecite na sitno.

Šargarepu narendajte na sitno.

U tiganju propržite luk, praziluk i šargarepu u 4-5 kašika ulja.

Dodajte oprani pirinač i mešajte dok ne postane providan.

Uzmite tepsiju u kojoj ćete kuvati ukusni pirinač u rerni - sipajte pirinač i kuvane i narezane želuce.

Sipajte bujon od želudaca i začinite po ukusu solju i biberom.

Stavite u rernu, pecite oko 30 minuta i vaši pileći želuci sa prazilukom, pirinčem i šargarepom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: