Način pripreme
Sipamo u šerpu šećer, vodu i sok od limuna. Mešamo s vremena na vreme oko 15 minuta na umerenoj vatri.
U drugu šerpu sipamo sok od nara, dodajemo skrob i kuvamo dok smesa ne počne da se zgušnjava, mešajući ponovo s vremena na vreme.
Nakon toga dodajemo šećerni sirup u porcijama, mešamo ponovo. Smanjujemo ringlu na minimum.
Nakon toga kuvamo masu da dobije gustu i lepu blistavu boju. Kada smesa postane prozračna i čvrsta, dodajemo pistaće, mešamo dobro i sklanjamo sa ringle.
Posipamo pravougaonu posudu za pečenje (po mogućstvu silikonsku) kokosom i sipamo domaći ratluk, odozgo posipamo kokosovim brašnom.
Ostavljamo dezert u frižideru tokom jedne noći da se stegne.
Sledećeg dana sečemo ratluk sa pistaćima na parčiće i dodatno im uvaljamo strane kokosovim brašnom.