Ratluk sa pistaćima

Rositsa MarinovaRositsa Marinova
Pomoćnik kuvara
551645117
Ratluk sa pistaćima
Fotografije: Rositsa Marinova
1 / 4
23/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Domaći ratluk sa pistaćima - možete da ga spremite i sami"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni skrob - 130 g
  • sok od nara - 400 ml
  • pistaći - 100 g (oljušteni od ljuski)
  • kokosovo brašno - 100 g
  • šećer - 800 g
  • voda - 500 ml
  • sok od limuna - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo u šerpu šećer, vodu i sok od limuna. Mešamo s vremena na vreme oko 15 minuta na umerenoj vatri.

U drugu šerpu sipamo sok od nara, dodajemo skrob i kuvamo dok smesa ne počne da se zgušnjava, mešajući ponovo s vremena na vreme.

Nakon toga dodajemo šećerni sirup u porcijama, mešamo ponovo. Smanjujemo ringlu na minimum.

Nakon toga kuvamo masu da dobije gustu i lepu blistavu boju. Kada smesa postane prozračna i čvrsta, dodajemo pistaće, mešamo dobro i sklanjamo sa ringle.

Posipamo pravougaonu posudu za pečenje (po mogućstvu silikonsku) kokosom i sipamo domaći ratluk, odozgo posipamo kokosovim brašnom.

Ostavljamo dezert u frižideru tokom jedne noći da se stegne.

Sledećeg dana sečemo ratluk sa pistaćima na parčiće i dodatno im uvaljamo strane kokosovim brašnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: