Način pripreme
U posudi pomešajte dve vrste brašna i dodajte u njih so, nakon toga promešajte u oformite udubljenje.
Rastvorite kvasac i šećer u svežem mleku zagrejanom do 40 stepeni. Dodajte smesu sa kvascem u brašna, zajedno sa jednim jajetom.
Promešajte sve špatulom, dok se ne formira gusto lepljivo testo.
Pokrijte posudu sa testom krpom i ostavite da naraste 40-50 minuta.
Za to vreme istopite maslac i dodajte u njega sitno isečen mladi beli luk i peršun.
Čim testo udvostruči zapreminu, prebacite ga na radnu površinu dobro posutu brašnom i premesite ga kratko.
Isecite ga na 6 jednakih delova. Svaki razvucite prstima u mali krug i stavite u centar po jednu malo kašičicu maslaca sa belim lukom.
Sakupite krajeve i oformite male loptice za integralni hleb.
Poređajte hlepčiće u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje i namažite ih preostalim maslacem.
Ostavite ponovo da rastu još 20 minuta, nakon toga ih stavite da se peku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 25 minuta - dok korica ne postane zlatasta.
Ukusni. zdarvi i veoma aromatični integralni hlepčići sa belim lukom, koji se jednostavno spremaju.