Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Integralni hlepčići sa maslacem i mladim belim lukom

Integralni hlepčići sa maslacem i mladim belim lukom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Integralni hlepčići sa maslacem i mladim belim lukom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Svako jelo je ukusnije sa integralnim hlepčićima sa maslacem i mladim belim lukom"

Potrebni sastojci

  • brašno od dvozrnaste spelte - 150 g, integralno + 2 kašike za dodatno mešenje
  • brašno od spelte - 100 g
  • sveže mleko - 150 ml
  • kvasac - 13 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 ravna kašičica
  • jaje - 1 komad
  • maslac - 40 g
  • mladi beli luk - 1 struk
  • peršun - nekoliko strukova
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte dve vrste brašna i dodajte u njih so, nakon toga promešajte u oformite udubljenje.

Rastvorite kvasac i šećer u svežem mleku zagrejanom do 40 stepeni. Dodajte smesu sa kvascem u brašna, zajedno sa jednim jajetom.

Promešajte sve špatulom, dok se ne formira gusto lepljivo testo.

Pokrijte posudu sa testom krpom i ostavite da naraste 40-50 minuta.

Za to vreme istopite maslac i dodajte u njega sitno isečen mladi beli luk i peršun.

Čim testo udvostruči zapreminu, prebacite ga na radnu površinu dobro posutu brašnom i premesite ga kratko.

Isecite ga na 6 jednakih delova. Svaki razvucite prstima u mali krug i stavite u centar po jednu malo kašičicu maslaca sa belim lukom.

Sakupite krajeve i oformite male loptice za integralni hleb.

Poređajte hlepčiće u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje i namažite ih preostalim maslacem.

Ostavite ponovo da rastu još 20 minuta, nakon toga ih stavite da se peku u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 25 minuta - dok korica ne postane zlatasta.

Ukusni. zdarvi i veoma aromatični integralni hlepčići sa belim lukom, koji se jednostavno spremaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: