Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa Rafaelo kremom

Keks torta sa Rafaelo kremom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Keks torta sa Rafaelo kremom
Fotografije: Doni Niki
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Keks torta sa kremom Rafaelo - za rođendan ili drugi važan povod"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja, žitni dar, sa maslacem
  • sveže mleko - 200 ml, za natapanje keksa
  • Krem Rafaelo
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • bela čokolada - 200 g
  • kravlji maslac - 125 g
  • kokosovo brašno - 150 g
  • Za dekoraciju
  • čokolada - 100 g
  • čokoladne bombone - 5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu Rafaelo tortu maslac i čokolada se istope u mikrotalasnoj.

Slatka pavlaka se muti sa 2 supene kašike šećera u prahu dok se ne dobija gusta smesa, dodaje se kisela pavlaka, muti se još otprilike minutu.

Ohlađena čokolada sa maslacem se dodaje u porcijama u smesu sa pavlakom. 100 g kokosovog brašna se dodaje u smesu.

U odgovarajućem poslužavniku keks se umače u toplo sveže mleko i ređa se u pravougaonik. Premazuje se kremom, sledi drugi, treći red, procedura se ponavlja dok se krem ne potroši.

Istopila sam čokoladu u mikrotalasnoj i pomoću šprica za jednokratnu upotrebu, u koji sam sipala čokoladu, napravila sam cik cak pokrete po površini raskošne keks torte.

Stavila sam bombone na nekoliko mesta. Stoji u frižideru barem 6 sati pre nego što se iseče kako bi se dobro natopila keks torta sa kremom Rafaelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: