Način pripreme
Za ovu Rafaelo tortu maslac i čokolada se istope u mikrotalasnoj.
Slatka pavlaka se muti sa 2 supene kašike šećera u prahu dok se ne dobija gusta smesa, dodaje se kisela pavlaka, muti se još otprilike minutu.
Ohlađena čokolada sa maslacem se dodaje u porcijama u smesu sa pavlakom. 100 g kokosovog brašna se dodaje u smesu.
U odgovarajućem poslužavniku keks se umače u toplo sveže mleko i ređa se u pravougaonik. Premazuje se kremom, sledi drugi, treći red, procedura se ponavlja dok se krem ne potroši.
Istopila sam čokoladu u mikrotalasnoj i pomoću šprica za jednokratnu upotrebu, u koji sam sipala čokoladu, napravila sam cik cak pokrete po površini raskošne keks torte.
Stavila sam bombone na nekoliko mesta. Stoji u frižideru barem 6 sati pre nego što se iseče kako bi se dobro natopila keks torta sa kremom Rafaelo.