Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Brz i ukusan veganski tart sa jagodama

Brz i ukusan veganski tart sa jagodama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5881102k277
Brz i ukusan veganski tart sa jagodama
Fotografije: Ivelina
1 / 3
27/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Brz i ukusan veganski tart sa jagodama - secite i hrabro servirajte"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 250 g, belo, pšenično, prosejano
  • belo vino - 75 ml, suvo
  • maslinovo ulje - 75 ml
  • ekstrakt vanile - 1/2 kašičice ili 1 kesica vanile
  • Nadev
  • jagode - 500 g /može i šaka borovnica/
  • šećer - 150 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • skrob - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili tart sa jagodama, prvo treba da pripremite testo koje će se čuvati u frižideru. Testo je bez šećera, ali ko voli slatko, može da stavi 50 g šećera u prahu.

Dok se testo hladi, pripremite jagode. Operite ih, ako su sveže, i svaku isecite na tri ili četiri komadića. Zatim ih izmešajte u šećeru i skrobu i ostavite da puste malo soka.

Ako su zamrznute, na isti način ih ostavite na radnoj površini da se odmrznu malo, ali ne previše, otprilike 30 minuta tako što ćete ponovo mešati sa skrobom i šećerom.

Za osnovu u velikoj posudi pomešajte brašno i šećer u prahu sa velikim prstohvatom morske soli. Napravite udubljenje i dodajte vino, šećer i ekstrakt vanile.

Mešajte pomoću viljuške postepeno dodavajući brašno dok se ne formira lopta testa. Testo prebacite na blago nabrašnjenu površinu i umesite ga nekoliko puta. Testo stavite na otprilike 30 minuta u frižider.

Kada ohladite testo, razvijte ga na dobro nabrašnjenoj radnoj površini, dok se ne formira lopta testa. Testo prebacite na blago nabrašnjenu površinu i mesite ga nekoliko minuta. Testo stavite na otprilike 30 minuta u frižider.

Kada ohladite testo, razvijte ga na dobro nabrašnjenoj površini debljine 4 mm, uvijte lagano oko oklagije i razvijte na kalupu za tart od 25 cm sa padajućim dnom, dobro rasporedite testo pažljivo pritiskajući. Osnovu izbockajte viljuškom.

Koru napunite jagodama i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni bez ventilatora na tačno 40 minuta brz i ukusan veganski tart sa jagodama.

Naš ukusni kolač sa jagodama je gotov, ostavljamo da se ohladi i posle ga sečemo.

Uživajte u ovoj veganskoj verziji voćnog tarta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: