Način pripreme
Zagrejte ulje na umerenoj vatri i u njemu propržite čenove belog luka, iseckane na tanke kriškice. Dovoljno je da puste aromu.
Dobro očistite pečurke, isecite ih i stavite kod belog luka, pri čemu bi bilo dobro da tiganj bude sa širokom površinom kako bi bile u tanjem sloju i da se sotiraju, a ne da se dinstaju.
Kada malo omekšaju, sipajte pirinač. Ako koristite pirinač okruglog zrna, nema potrebe da ga prethodno dugo perete ili da ga držite u vodi.
Kada se i pirinač malo propržio, začinite solju i ruzmarinom i sipajte tečnost u proporcijama prema sorti koju koristite.
Kuvajte dok bujon ne upije, trudeći se da gotovo ne mešate. Vatra neka ne bude mnogo jaka da ne bi gorelo po dnu.
Na kraju dodajte maslac i kada se istopi, razabijte jaja i lepo mešajte.
Za kraj, stavite sveže iseckan peršun i po želji jednu, dve kašike limunovog soka i crnog bibera.
Servirajte pečurke sa pirinčem sa garnirungom od paradajza, posutog lepim maslinovim uljem i Maldonskom solju.
Prijatno sa mojim pirinčem u tiganju sa šumskim pečurkama i jajima!