Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Parfe»Čiz-parfe od lisnatog testa

Čiz-parfe od lisnatog testa

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Čiz-parfe od lisnatog testa
Fotografije: Doni Niki
1 / 5
01/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Čiz-parfe od lisnatog testa za goste i posebne povode"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 komad (275 g)
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • kisela pavlaka - 400 g
  • krem sir - 125 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • želatin - 20 g
  • jagode - 400 g
  • borovnice - 100 g
  • Za dekoraciju
  • toping od jagode
  • pistać
  • slatka pavlaka - 50 ml
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ispekla sam koru od lisnatog testa veličine posude u kojoj ću ga sastavljati (26/15 cm) i još 8 kvadratića za gornju koru.

Isečke sam ispekla i izmrvila za dekoraciju.

Od slatke pavlake sa šećerom u prahu sam umutila vazdušast krem, dodala sam krem sir i kiselu pavlaku i mešala sam još 2 minute dok se nije homogenizovalo.

Želatin sam napravila prema uputstvu na pakovanju. Sačekam da se ohladi i dodajem ga u krem.

Sastavljam na sledeći način unikatni parfe: na dno posude stavljam koru, odozgo sipam polovinu krema, ređam voće i na njega sipam ostali krem.

Izravnam i ređam kvadratiće od lisnatog testa na krem.

Umutila sam 50 ml slatke pavlake sa 2 supene kašike šećera u prahu i špricala sam ružice po svakom kvadratiću, zabola sam po jednu borovnicu.

Isečke sam izmrvila i posula imeđu kvadratnih kolačića. Posula sam i pistać, dekorisala sam topingom od jagoda.

Naš čiz-parfe od lisnatog testa treba da se stegne na barem 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: