Način pripreme
Ispekla sam koru od lisnatog testa veličine posude u kojoj ću ga sastavljati (26/15 cm) i još 8 kvadratića za gornju koru.
Isečke sam ispekla i izmrvila za dekoraciju.
Od slatke pavlake sa šećerom u prahu sam umutila vazdušast krem, dodala sam krem sir i kiselu pavlaku i mešala sam još 2 minute dok se nije homogenizovalo.
Želatin sam napravila prema uputstvu na pakovanju. Sačekam da se ohladi i dodajem ga u krem.
Sastavljam na sledeći način unikatni parfe: na dno posude stavljam koru, odozgo sipam polovinu krema, ređam voće i na njega sipam ostali krem.
Izravnam i ređam kvadratiće od lisnatog testa na krem.
Umutila sam 50 ml slatke pavlake sa 2 supene kašike šećera u prahu i špricala sam ružice po svakom kvadratiću, zabola sam po jednu borovnicu.
Isečke sam izmrvila i posula imeđu kvadratnih kolačića. Posula sam i pistać, dekorisala sam topingom od jagoda.
Naš čiz-parfe od lisnatog testa treba da se stegne na barem 2 sata.