Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Moja fokača sa susamom

Moja fokača sa susamom

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Moja fokača sa susamom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Brza fokača sa susamom - zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 7 g
  • voda - 75 g, blago topla
  • sveže mleko - 225 g, blago toplo
  • ulje - 75 g
  • brašno - 400 g, ne više
  • susam - za posipanje pre pečenja
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se sipa voda, mleko, so, šećer, ulje i kvasac.

Muti se dobro i dodaje se brašno.

Zamesi se testo i ostavlja se u posudu, pokriveno folijom, da naraste oko 40-50 minuta.

Posle se deli na dva dela za dve fokače. Razvija se na papir za pečenje i prave se šare pomoću drvene varjače.

Maže se umućenim žumancem i sa malo svežeg mleka, posipa se susamom.

Peku se domaće fokače na 180 stepeni oko 25 minuta ili dok ne postanu zlataste.

Po želji se fokača sa susamom maže maslacem od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: