Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Fokača»Moja bezglutenska fokača

Moja bezglutenska fokača

Moja bezglutenska fokača
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
21/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
5
"Ako ne konzumirate gluten, probajte ovu domaću fokaču i uživajte u njenom raskošnom ukusu"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • kvasac - 10 g, svež
  • pirinčano brašno - 150 g
  • kukuruzno brašno - 150 g
  • voda - 350 - 400 ml
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pomešajte dve vrste brašna i sipajte ih u posudu. Rastvorite kvasac u vodu. Dodajte sve sastojke u posudu i postepeno zamesite testo koje se lepi.

Uvijte posudu krpom i ostavite na toplom da naraste oko 90 minuta.

Prebacite naraslo testo u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Oblikujte krug koji nije mnogo debeo. Prstima napravite rupe po površini.

Prelijte sa malo maslinovog ulja i pospite ljuspama soli.

Pecite fokaču u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne bude gotova.

Moja bezglutenska fokača je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: