Torta sa mirisom kafe

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Torta sa mirisom kafe
Fotografije: Mina Dimitrova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Poklonite nekoj vašoj omiljenoj osobi ovaj recept za tortu sa unikatnom aromom kafe"

Potrebni sastojci

  • Za osnovnu koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica
  • Za prelivanje
  • espreso - 100 ml, zaslađena kafa
  • Za krem
  • pavlaka - 500 ml, tečna /30%/
  • krem sir - 200 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • Za posipanje
  • kakao - prirodni
  • nes kafa
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sam stavila jaja, šećer i vanilu i mikserom sam ih mutila dok nisu utrostručili svoju zapreminu.

Nastavila sam da mešam drvenom kašikom i da dodajem prosejano brašno i pažljivo sam izmešala kako bi smesa ostala vazdušasta.

Rerna se zagreva na 160°C. Testo se deli na 3 dela. Kalup sa padajućim dnom se pokriva papirom za pečenje i stavlja se svaka od tri kore da se ispeče dok čačkalica zabodena u centar peciva ne bude suva.

Ispečene kore se ostavljaju da se hlade na metalnom roštilju.

Kada su se tri kore u potpunosti ohladile, pravi se sirup i krem.

U duboku posudu se stavlja ohlađena tečna pavlaka i muti se mikserom.

Kada započne da se zgušnjava, dodaje se šećer. Kada se smesa pretvori u gust krem, dodaje se i krem sir, izmeša se.

Tako je krem za kafa tortu gotov.

Na dno tacne za tortu se stavlja prva kora za tortu. Blago se preliva mlakom kafom i nanosi se krem i stavlja se druga kora.

Torta sa pavlakom treba da odstoji jednu noć u frižideru.

Pre nego što se iseče, torta sa mirisom kafe se posipa prirodnim kakaom i nes kafom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: