Način pripreme
U posudu sam stavila jaja, šećer i vanilu i mikserom sam ih mutila dok nisu utrostručili svoju zapreminu.
Nastavila sam da mešam drvenom kašikom i da dodajem prosejano brašno i pažljivo sam izmešala kako bi smesa ostala vazdušasta.
Rerna se zagreva na 160°C. Testo se deli na 3 dela. Kalup sa padajućim dnom se pokriva papirom za pečenje i stavlja se svaka od tri kore da se ispeče dok čačkalica zabodena u centar peciva ne bude suva.
Ispečene kore se ostavljaju da se hlade na metalnom roštilju.
Kada su se tri kore u potpunosti ohladile, pravi se sirup i krem.
U duboku posudu se stavlja ohlađena tečna pavlaka i muti se mikserom.
Kada započne da se zgušnjava, dodaje se šećer. Kada se smesa pretvori u gust krem, dodaje se i krem sir, izmeša se.
Tako je krem za kafa tortu gotov.
Na dno tacne za tortu se stavlja prva kora za tortu. Blago se preliva mlakom kafom i nanosi se krem i stavlja se druga kora.
Torta sa pavlakom treba da odstoji jednu noć u frižideru.
Pre nego što se iseče, torta sa mirisom kafe se posipa prirodnim kakaom i nes kafom.